Het goede gevoel

Ben je gastouder of wil je gastouder worden? En ben je nieuwsgierig naar onze organisatie? Dan komen we graag met jou in contact.

Ruim 100 gastouders gingen je voor en we zijn er trots op dat steeds meer mensen ons weten te vinden. De vraag naar gastouders stijgt en ieder nieuw thuis wordt met open armen ontvangen. Door ons en door onze klanten.

Wij streven altijd naar een relatie voor de lange termijn. Naast de wettelijke eisen die er gesteld worden aan gastouderopvang, zijn wij, net als jij, op zoek naar het goede gevoel.

Een persoonlijke kennismaking met één van onze bemiddelingsmedewerkers bij jou thuis maakt dan ook deel uit van onze procedure.

We leren graag nieuwe gastouders kennen. En als je dit nog niet bent, maar wel de ambities hebt, dan krijg je van ons alle informatie mee voor het maken van de beste start.

GASTOU GASTOUDERS Het goede gevoel

We willen dat je je thuis voelt bij GASTOU

Je hoeft niet zelf klanten te werven, dat doen wij voor je. Uiteraard mag je ook zelf klanten aandragen.

Jij bepaalt zelf wanneer jij de opvang verzorgt, overdag, ‘s avonds of in het weekend.

Je krijgt één vast contactpersoon: de bemiddelingsmedewer-ker van jouw regio, dat geeft rust en vertrouwen.

Je krijgt ruimte om vorm te geven aan je eigen activiteiten. Knutsel je graag? Doen! Ben je liever buiten? Doen!

Je kunt bij ons regelmatig themabijeenkomsten en scholing volgen, zo blijf je je ontwikkelen en ontmoet je andere gastouders.

Je hoeft niet zelf je facturen naar ouders toe te sturen, dat doen wij voor je. De betaling wordt rond de 15e van de maand aan je uitgekeerd.

Je bepaalt zelf je tarief. Wij hanteren een adviestarief per kind, per uur wat ieder jaar opnieuw wordt herzien.

Je kunt via je eigen socials leuke dingen delen, met toestemming van ouders, zoals knutselwerkjes, spelen, verjaardagen, etc.

Je kunt support krijgen van collega gastouders bij jou in de buurt via de speciale groepsapp.

Je hebt een eigen inlog op ons portaal waar je toegang hebt tot alle benodigde documenten.

Je kunt ons doordeweeks altijd overdag bellen.

Je krijgt persoonlijke begeleiding van een vaste bemiddelingsmedewerker.

‘GASTOU is een gastouderbureau met persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij het kind, de vraagouder én de gastouder’

Dianne, gastouder

GASTOU GASTOUDERS Welke opleiding heb je nodig

Welke opleiding heb je nodig?

Wil je gastouder worden en wil je weten welke opleiding je daarvoor nodig hebt? Of wil je nagaan of de opleiding die je gedaan hebt, voldoet aan de eisen om gastouder te worden? Neem dan contact op.

Wij weten uit ervaring dat antwoord op de ene vraag vervolgens een nieuwe vraag kan oproepen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een opleiding hebt gedaan waarmee je niet in aanmerking komt voor het gastouderschap. Maar waarvan je zelf vindt dat het wel een passende opleiding is. Dan is het goed om te weten dat je dan alsnog je kwalificatie kunt aanvragen via DUO.

Ook als je wilt starten met je opleiding, kan GASTOU je helpen. We wijzen je de weg. Ook bieden wij de mogelijkheid om je studiekosten (deels) te vergoeden. Wil je hier meer over weten en wil je weten wat de voorwaarden zijn? Dan nemen we dat mee in ons kennismakingsgesprek.

GASTOU, in mijn ervaring een fijn gastouderbureau!

In de zomer van 2020 ben ik, met alle ouders en kinderen, overgestapt naar dit bureau. Het was een prettige ervaring waarbij alles op een fijne manier geregeld werd. Tineke Klomp, die mijn persoonlijke begeleider is, heeft oog en oor voor ouders én gastouders. Een goede bemiddeling is van essentieel belang. Ik kan altijd bij haar terecht voor vragen en daar wordt ook adequaat op gereageerd. Ik kan mijn werk doen: kinderen opvangen en liefde geven en Tineke helpt mij bij de zakelijke kant. Fijn dat dit zo mogelijk is.

Gastouder Janneke

Zij denken in mogelijkheden!

Werk al vanaf mijn 1e dag als gastouder samen met GASTOU, inmiddels ruim 15 jaar. Al die tijd staan zij voor mij en mijn gekoppelde gezinnen klaar. Geen verloop van de BM’ers, dus altijd te maken met dezelfde vertrouwde gezichten die jou en je werkwijze ook door en door kennen.
Dus top bureau met top BM’ers die altijd voor je klaarstaan met hun uitstekende service. Zij denken in mogelijkheden!

Gastouder Erica

Een warm welkom

Voordat ik me aanmeldde als gastouder bij GASTOU heb ik eerst een rondje gemaakt langs een aantal gastouderbureaus. Ik had nog geen diploma en ik werkte al bij een gezin, daarom was ik op zoek naar een gastouderbureau dat met mij wilde samenwerken, zodat ik de gelegenheid kreeg om de juiste papieren te halen. Ik oriënteerde me bij verschillende bureaus en kwam erachter dat ik meestal niet welkom was, omdat ik niet aan de vereisten voldeed. Dat vond ik erg jammer, men is vaak erg op zoek naar gastouders, maar toch kreeg ik vaak niet eens de mogelijkheid om kennis te komen maken. Bij GASTOU ging dit anders. Er werd vrijwel meteen contact met me opgenomen en ik kon me inschrijven. Ik heb de mogelijkheid gekregen om de opleiding te volgen en ben nu gediplomeerd gastouder. Zodra ik een half jaar voor GASTOU heb gewerkt, krijg ik zelfs een deel van de studiekosten vergoed. Ik heb het contact met de bemiddelingsmedewerker van GASTOU als erg positief ervaren.

Gastouder Alice

De deur staat altijd open

Bij ons staat de deur altijd open en kun je je altijd vrijblijvend inschrijven als gastouder. Omdat we een regionaal bureau zijn in het midden van Nederland, is het belangrijk dat je uit deze regio komt.