Wij zijn de schakel

Als gastouderbureau zijn wij de schakel tussen ouders en gastouders. Wij brengen ouders, hun kinderen en onze gastouders bij elkaar.

En met ruim 100 aangesloten gastouders is dit maar goed ook. Want zo hoef jij niet in de cv’s van ruim honderd potentiële kandidaten te duiken.

Wij kennen al onze gastouders persoonlijk waardoor we de beste match kunnen maken voor jouw kind. Passend bij jouw wensen.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leren we je graag beter kennen. Wie ben je, wie zijn jullie en wat zijn jullie ideeën en wensen rondom opvang.

Van daaruit zoeken wij een match en volgt een kennismaking met de gastouder. En zo begint het spreekwoordelijke balletje te rollen!

GASTOU Wij zijn de schakel
GASTOU Onze betrokkenheid

Wij maken het persoonlijk

Iedereen zegt het. Van onze gastouders tot onze ouders en van onze pakketbezorgers tot onze webdesigner: wij zijn enorm betrokken! We zijn een enthousiast en hecht team en oefenen ons vak met het grootste plezier en met de grootste professionaliteit uit.

Ons bureau komt dan ook niet uit de lucht vallen. Onze geschiedenis gaat al 30 jaar terug. Veel van onze teamleden zetten zich al tientallen jaren in voor onze organisatie. We zijn gestart als Harlekijn, gingen in 2014 samen verder onder de vertrouwde ‘vinnen’ van DOL FIJN en vanaf mei 2022 zijn wij zelfstandig verder gegaan onder de naam GASTOU!

Wij beseffen heel goed welke emoties gepaard gaan met de opvang van je kind. En wij vinden het een eer dat wij hier zo’n belangrijke rol in mogen spelen. Hier gaan we met de grootse zorg mee om. Daar kun je op vertrouwen.

Persoonlijk contact vraagt om een gezicht!

GASTOU Ardie Krijkamp

Ardie Krijkamp

Bemiddelingsmedewerker Regio Nijkerk

‘Het contact met ouders en gastouders is erg leuk, maar ook het flexibele werken is ideaal’

‘In 1998 ben ik bij het gastouderbureau begonnen. Hiervoor werkte ik in het speciaal onderwijs. Na het reageren op een advertentie van bemiddelingsmedewerker ben ik bij de gastouderopvang aan de slag gegaan en ik zit er nog steeds omdat ik het werk ontzettend leuk vind. Het contact met ouders en gastouders is erg leuk, maar ook het flexibele werken is ideaal. In het verleden heb ik veel aan de scholing gedaan. Zo heb ik avonden voor nieuwe gastouders en met opvoedingsinstanties georganiseerd en aan het pedagogisch werkplan gewerkt.’
GASTOU Carla van de Wetering

Carla van de Wetering

Bemiddelingsmedewerker Regio Woudenberg, Renswoude, Veenendaal, Scherpenzeel

‘Dit werk is gewoon heel leuk omdat je zoveel nieuwe mensen spreekt’ ideaal’

‘Bijna 24 jaar werk ik bij GASTOU. Hiervoor heb ik onder andere op een school gewerkt en op een dagverblijf voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit werk is gewoon heel leuk omdat je zoveel nieuwe mensen spreekt. Je leert altijd weer bij, de gesprekken met ouders en gastouders zijn altijd boeiend. Het begeleiden van nieuwe gastouders vind ik ook heel leuk. Naast mijn taken probeer ik (samen met Tineke) wat aan Social media en PR te doen. In 24 jaar hebben we al veel golfbewegingen meegemaakt. Zo ben ik ook weer benieuwd wat er gaat gebeuren als kinderopvang gratis wordt. Al die veranderingen maken het boeiend.’
GASTOU Tineke Klomp

Tineke Klomp

Bemiddelingsmedewerker Regio Voorthuizen, Stroe, Garderen, Harskamp, Renswoude, Hoevelaken, Zwartebroek en Terschuur.

‘Het afwisselende, het contact met de (gast)ouders, geen dag is hetzelfde’

‘Ik werk sinds 2006 hier. Ik kwam uit de commerciële sector en moest na mijn zwangerschapsverlof weer 4 dagen vol aan de bak. Ik had er moeite mee dat mijn gastouder mijn kinderen meer zou zien dan ik. Het was een sprong in het diepe, ik had nul ervaring in deze sector. Het beviel goed en het was fijn dat het onder schooltijd kon. Ik vind het nog steeds heel erg leuk. Het afwisselende, het contact met de (gast)ouders, geen dag is hetzelfde. Er gebeurt veel en dat is juist erg leuk.
GASTOU Marian van den Berg

Marian van den Berg

Officemedewerker en bemiddelingsmedewerker Regio Barneveld, Scherpenzeel en Renswoude

‘Hoe kleinschaliger je bent, hoe meer je als kind gezien wordt’

‘Ik ben er als laatste bij gekomen in 2018. Het was een heel hecht team en dan duurt het even voor je je plekje vindt, maar inmiddels voel ik me helemaal opgenomen in het team. Ik heb heel lang als peuterspeelzaalleidster en later even als manager gewerkt. Ik wilde wat anders en ben toen bij de gastouderopvang terecht gekomen. Ik kende het niet, maar nu ik hier een aantal jaren werk vind ik het echt een heel fijne manier van opvang. Vooral het kleinschalige. Hoe kleinschaliger je bent, hoe meer je als kind gezien wordt. Leuk is ook dat geen dag hetzelfde is, er gebeurt altijd wel wat.’

Erkend gastouderbureau

Onze gastouders zijn professionals, die voldoen aan de wettelijke eisen vanuit de Wet Kinderopvang en zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Via de voorgaande link naar het LRK vindt u de GGD inspectierapporten van onze gekoppelde gastouders. Gastouders zijn zogenaamde ‘ervaringsdeskundigen’, omdat ze veel ervaring hebben met kinderen.

Zij hebben minimaal een diploma of ervaringscertificaat MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn en zijn in het bezit van een certificaat EHBO aan kinderen.

Belangrijke documenten

GASTOU Maar wel een beetje saai

Algemene voorwaarden

Aanvullende algemene voorwaarden

Aanvullende voorwaarden opvang aan huis

Pedagogisch beleidsplan

 Inspectierapporten GGD van GASTOU & gekoppelde gastouders

Tarieven

Kennismaken?!

Ben je nieuwsgierig of enthousiast geworden over opvang via GASTOU? Dan kun je je vrijblijvend inschrijven via de knop hieronder. Je kunt ook met ons bellen, naar 06 – 11 491 491. Zodra we je online formulier ontvangen hebben, nemen we contact met je op om een afspraak bij jou thuis te maken. Onze bemiddelingsmedewerkers zoeken samen met jou naar de juiste gastouder. Als je zelf al een gastouder hebt gevonden, kun je je inschrijven via onderstaande knop.